Inrichting kantoor Gusmanson Den Haag

Leon Wezenberg

Gusmanson is een creatief bureau dat bouwt aan digitale producten, huisstijlen en merkidentiteiten. Het kantoor is gevestigd in het industriele Bink36 in Den Haag. De Klare Lijn heeft de hulp van Gusmanson zelf ook ingeschakeld voor onze huisstijl en website. Hoe fijn is het dat wij op onze beurt weer aan de slag mochten met hun interieur.

 


Gusmanson

Creatief Bureau in Den Haag

De identiteit van een identiteitsmaker bepalen

Aan de slag mogen voor een creatief bureau is leuk maar zit ook vol uitdagingen. Het bedrijf dat ons voorheen analyseerde voor een nieuwe huisstijl mochten wij gaan analyseren; 'Gusmanson is grafisch, kleurrijk, het betreft een hecht team en het is er altijd gezellig.'

Zone volgt functie

Het kantoorpand in de Bink36 is in wezen een grote vierkante open ruimte. Hierbij was de akoestiek een groot probleem. De open ruimte hebben we onderverdeeld in vier zones die de verschillende werkwijzen behelzen; de inkom, de werkplek, de brainstormhoek en de presentatieruimte. De zones zijn opgesteld zonder dat er aparte afgebakende hokjes gecreëerd worden. Hierdoor blijft de luchtigheid en het licht in de ruimte behouden.

Zones met Dynamiek

Flexibiliteit

De meubels binnen de zones zijn zo geselecteerd dat ze ook een functie in andere zones kunnen hebben. Dit zorgt voor extra flexibiliteit en interactie met de werkplek.

'Just like a Forest'

Binnen het thema 'Just like a Forest' creërde we twee conceptrichtingen; 'a picnic in the park' en 'A walk through the garden'.